10 tény a női testről, amit nem tudtál

A női testnek számos szépsége van. Bármennyire is ismered önmagad, biztos vannak olyan dolgok, melyeket nem tudtál. Egészen idáig!

1. A nők nyaka könnyebben mozog, mint a férfiaké
Ezt nagyon könnyen letesztelheted. Ha szólnak valakinek, általában arra fordítja a fejét. Figyeld meg, hogy a nők teljesen oalra tudják fordítani a fejüket, a férfiak viszont majdnem teljes testükkel arra fordítják, ahonnan érkezett a hang. Ennek az az oka, hogy a nőknek rugalmasabb az izomszerkezete.

2. A nők alvás közben érzékenyebbek a hangokra
Ez a tény az evolúciós folyamat eredménye. A nők azért érzékenyebbek a zajokra, míg alszanak, hogy meghallják egy síró csecsemő hangját.

3. A nőknek az egyik melle nagyobb, mint a másik
A különbség lehet akár minimális, de észrevehető is. Senkinek nincs szimmetrikus melle, ennek több oka lehet. Mindenesetre emiatt senki se aggódjon. Minden nő úgy szép, ahogy van.

4. A nők sokkal racionálisabbak, mint a férfiak
A hiedelmekkel ellentétben, hogy a nők az érzelmesebbek és a férfiak a racionálisabbak, a valóság egészen ellentétes. A férfiak magasabb agyi térfogattal rendelkeznek, aminek nagy szerepe van az érzelmekben és a döntésekben.

5. A cellulit nem rossz dolog
Tisztázzuk a cellulit nem egy betegség és nem az elhízás jele. Hanem annak, hogy egy nő felnőtt. A statisztikák szerint 40 nőből csak egy nem rendelkezik ilyen típusú zsírok felhalmozódásával.

6. A nők hamarabb becsiccsentenek, mint a férfiak
A nők szöveteiben kevesebb a víz, mint a férfiakéban. A nőkre hamarabb hat az alkohol, mert testük kevésbé “emészti” meg az alkoholt mielőtt a véráramba ér, mint az erősebbik nem képviselőinenek. Emellett a nők hemoglobin szintje is 12%-kal alacsonyabb.

7. A nők jobban kötődnek, erősebb a kapcsolatuk másokkal
Ennek az az oka, hogy a nőknek magasabb az oxitocinszintjük. Ez a hormon elősegíti a kötődést, megszilárdítja a kapcsolatokat és oldja a stresszt. Az oxitocin felelős az anya-gyermek kapcsolat létrejöttéért is.

8. A nők teste a 20-as éveikben is változik
Ha tizenévesen őrülten és egészségtelenül éltél, huszonévesen még van időd helyrehozni. Még nem késő átváltani az egészséges életmódra.

9. A nők hajlamosabbak a kreativitásra
Az agy tulajdonképpen egy hálózat. Rengeteg “drót és kapcsolat” van benne. Tanulmányok kimutatták, hogy a nők agyában lévő hálózatok sokkal inkább kapcsolódnak egymáshoz.

10. Az európai nők világosabbak, mint a férfiak

Forrás: RCNnews

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!