10 tipikus embertípus a reptéren

Utazás előtt 2-3 órát legalább eltöltünk a reptéren, így ez idő alatt érdemes a legszórakoztatóbb tevékenységet választani: megfigyelni az embereket.

1Az első alkalommal utazó: mindentől meg van rettenve, elveszett lélekként kóvályog a nagy csarnokokban. Mindent tízszer ellenőriz, a járat és a kapu számát, nagyon készséges a reptéri alkalmazottakkal, és retteg, nehogy besípoljon az ellenőrző kapu, vagy gyanúsnak találjanak egy arckrémes tégelyt, őt magát pedig kommandósok hurcolják el gyanús elemként. Rettegésének másik kedvenc témája, hogy lezuhan a gép – ami rejtélyes összefüggésben állhat a bekapcsolt mobilokkal, úgyhogy biztos ami biztos, már idejekorán kikapcsolja.

2. A barátságtalan: aki a korán induló gép miatt hajnalok hajnalán kelt, és még nem képes befogadni a külvilág ingereit, mindenre zsörtölődéssel válaszol. A várakozási idő alatt magába roskadva ül valamelyik műanyag széken, és zenét hallgat, vagy csak néz maga elé.

3. A késő: minden egyes alkalommal van egy ember, aki csak akkorra ér oda loholva, amikor már zárják az adott járat kapuját, vagy a nevét mondják be a hangosbemondón.

4. Az új Newton: ő az, aki újraírja a fizika törvényeit. Bármekkora is legyen az ingyenesen felvihető csomag maximális mérete, neki meggyőződése, hogy fel tud vinni egy kétszer akkorát, ha pedig ellenőrzéskor bele kell tuszkolni a szabvány keretbe, akkor azt ő beletuszkolja. Vagy nem. Ilyenkor magára vesz még 5 réteg ruhát, hogy kisebbre tudja préselni a táskát.

5. A kint dolgozó: ha Londonba vagy Berlinbe mész, akkor a járaton tuti előfordul pár ember, aki most tesz épp egy rokonlátogató hazaruccanást. Ha még nem régóta él kint, akkor lelkesen beszédbe elegyedik veled elmesélve legújabb élményeit, tapasztalatait.

6. Az utolsó percben észbe kapó: aki, bár vagy 20 perce áll sorban, csak akkor kezdi el kipakolni a táskáját, vagy előhalászni a check-in papírt, amikor sorra kerül. Így feltartja a sort, amit ő is érez, és ezért még inkább elkezd ügyetlenkedni.

 

További típusokért kattints az RCNnews oldalára!

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!