100 millióval tartozhat Frei Tamásnak a becsődölt kiadó

A Blikk információja szerint nagyságrendileg 100 millió forint körüli összeggel tartozik a csődvédelem alatt álló Ulpius.

Az anyagi gondokkal küzdő könyvkiadó szeretne megegyezni a hitelezőivel, átütemezni a tartozásait, és megmenekülni a felszámolástól. A lap úgy tudja, a szerzőkön kívül több tízmilliós tartozása van a kiadónak a nyomda, a bankok és a külföldi ügynökségek felé is. A kiadóhoz számos neves író kapcsolódik, köztük is a legnagyobb sztárnak Frei Tamás számít, akinek háromkötetetes regényét az Ulpius adta ki.

Forrás: Facebook

Forrás: Facebook

– Nyílt titok kiadói körökben, hogy Frei Tamásnak van a legjobb jutalékos szerződése. Tizenöt és húsz százalék között kap egy-egy eladott példány után – mondta lapnak egy könyvkiadásban járatos, neve elhallgatását kérő informátor. – Ha a négyezer forintos könyvárból levonjuk az áfát, és annak az összegnek vesszük a tizenöt-húsz százalékát, akkor megkapjuk, hogy Frei nagyjából 750 forintot kap minden eladott példány után. Százezer példánynál ez 75 millió forintot jelent.

Értesülések szerint nyáron lenne esedékes a kifizetés az írónak, de kérdéses, hogy hozzájuthat-e akkor a pénzéhez, s egyáltalán mekkora összegre számíthat.

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!