1,5 méteres csokitojással lepte meg a beteg gyerekeket Mága Zoltán

Az észak-olaszországi Cremonából származó óriási, 1,5 méteres csokitojásokkal és ajándékcsomagokkal kedveskedett a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban ápolt betegeknek csütörtökön Mága Zoltán hegedűművész a húsvéti ünnephez kapcsolódóan.

A hátrányos helyzetben lévők támogatása érdekében végzett tevékenységéért Pro Caritate-díjjal kitüntetett hegedűművész gyermekeivel együtt adta át a 1,5 méteres, 10 kilogrammos hatalmas csokitojásokat és a húsvéti csomagokat a gyógyuló gyerekeknek.

“Az igazán jó társadalmi modell a legkisebbektől, a gyermekektől indul el, ezért nekünk felnőtteknek kell a társadalmi szerepvállalás fontosságát átérezni és cselekvő szeretettel támogatni a rászorulókat. A segítségnyújtást és az örömszerzést nemcsak az anyagi támogatások határozzák meg, sokszor az apró odafigyelés is rengeteget számít” – idézi Mága Zoltánt az MTI-hez eljuttatott közlemény. “A magyar gyermekegészségügynek óriási múltja van, neves, elismert orvosai, nővérei, ápolói vannak, a szebb jövő megalapozásáért és építéséért mi civilek is sokat tehetünk” – véli a művész.

mága-zoltán-csoki

Fotók: Heim Pál Gyermekkórház Facebbok-oldal

mága-zoltán-csoki2 mága-zoltán-csoki3

Nagy Anikó, a kórház főorvosa szerint Mága Zoltán húsvét előtti érkezése hagyománnyá vált az intézményben, a gyerekek már számítanak rá. “A Heim Pál Gyermekkórház elhivatott a gyermekek gyógyítása iránt. A világhírű hegedűvirtuóz rendszeresen segíti jótékonysági koncertjeivel is intézményünket és példát mutat a társadalomnak” – fejtette ki a főorvos, aki kitért arra is, hogy a gyermekek gyógyításának ügyét felkaroló alapítványoknak és a privát szférából jelentkező nagylelkű támogatóknak köszönhetően nemrég elkészülhetett a Heim Pál Gyermekkórház új onko-hematológiai osztálya, “ahol biztonságosabb és élhetőbb környezetet teremtethetnek a daganatos gyermekeknek”.

Mága Zoltán az elmúlt években számos jótékonysági koncertet rendezett az egészségügyi intézmények működésének segítésére, vagy egy-egy beteg kisgyermek gyógykezelésére, és évek óta minden ünnepnapon meglátogatja azokat a gyermekeket, akik családjuktól, szüleiktől távol, kórházi ágyban, kórtermekben kénytelenek tölteni az ünnepeket. Nemcsak a gyermekeket, hanem a betegellátó intézményeket is gyakran segíti országszerte. A kórházak és beteg gyermekek támogatására fordította a 100 Templomi Koncert, valamint a Hegedűvarázs – 100 Koncert a Magyar Zenei Kultúráért jótékonysági koncertsorozat több turnéállomásának bevételét is.

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!