20 dolog, amit nem tudtál a Szex és New Yorkról

A Szex és New York most ünnepli 20. évfordulóját, ennek örömére pedig elárulunk 20 olyan tényt, melyen egészen eddig nem tudtál kedvenc sorozatodról!

A New Yorkban játszódó, helyben forgatott sorozat, amely Candace Bushnell azonos című 1997-es könyvén alapult, négy nő életét követi, akik különböző természetük és folyamatosan változó szexuális életük ellenére mindvégig elválaszthatatlanok és lelki támaszt jelentenek egymás számára. Darren Star alkotó és Michael Patrick King producer szókimondó, fergeteges és igencsak okos sorozata abszolút hiánypótló volt indulásakor. A 20. évforduló alkalmával az HBO összegyűjtött 20 olyan dolgot, melyet eddig biztosan nem tudtál a népszerű sorozatról.

1. A sorozatban látott (és elfogyasztott) összes koktél utánzat volt, egyik sem tartalmazott alkoholt.
2. Sarah Jessica Parker szerződésben kötötte ki, hogy nem lehet meztelen jelenete a sorozatban. A négy főszereplő közül ő volt az egyetlen, aki ragaszkodott ehhez.
3. A Cynthia Nixon által játszott Miranda csak a sorozat miatt váltott vörös hajra, eredetileg ugyanis szőke.
4. SJP komolyan fontolóra vette, hogy ott hagyja a sorozatot a pilot leforgatása után, mert kényelmetlen volt számára néhány felmerült téma.
5. Amíg SJP alakította Carrie-t, átlagosan naponta 18 órát töltött magas sarkúban.

6. SJP közel 70%-át megtartotta azoknak a ruháknak, amelyeket a sorozatban hordott.
7. Matthew McConaughey szerepét eredetileg Alec Baldwin alakította volna.
8. Az 5. évad SJP terhessége miatt csak 8 epizód hosszúságú.
9. Mr. Big felesége, Natasha (Bridget Moynahan) a sorozatban mindig fehér ruhában látható.
10. A házassági szerződést, amit Charlotte-nak alá kell írnia a sorozatban, valódi ügyvéd írta. Még a tévépárok sem lehetnek eléggé körültekintők.

11. Annak ellenére, hogy 2004-ben véget ért a sorozat, mind a mai napig működik SATC tematikájú buszos városnézés New Yorkban. A túra annyira népszerű, hogy a hét minden napján elérhető. Az állomások között megtalálható a Magnólia pékség, a Bleeker Street és Carrie lakása is.
12. Egyik főszereplő sem hordta kétszer ugyanazt a ruhát a sorozatban. Ez alól egyedül Carrie bundája a kivétel, ami feltűnt az első évadban többször és a legutolsó részben is.
13. 2012-ben 9,65 millió dollárért adták el Carrie lakását.
14. Carrie hírhedt tütüje SJP és a sorozat stylistja, Patricia Field ötlete volt és mind a mai napig a sorozat producere, Michael Patrick King irodájában megtalálható bekeretezve a falon.
15. Kim Cattral kétszer is visszautasította Samantha szerepét. Végül Darren Star barátjának unszolására adott egy esélyt a sorozatnak.

További tényekért kattints az RCNnews oldalára!

Fotó: Feministe

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!