Az Év Online Közössége Díj 1. jelölt – Trollitika

Immár ötödik alkalommal adják át május végén Az Év Online Közössége Díjat, az ünnepség ezúttal a Groupama Aréna dísztermében lesz. Ahogy a korábbi években, a Showbiz ezúttal is bemutatja az első számú jelölteket. Mielőtt rátérnénk a közvélemény által legesélyesebbnek tartott oldalakra (Tibi Atya, TrollFoci, Kasza Tibi, stb.) bemutatunk egy titkos esélyest – a Trollitikát. 

 

A A Trollitika február végén indította el az oldalát, azóta pedig napi rendszerességgel jelentet meg posztokat, az oldalról valósággal ömlenek a jobbnál jobb mémek. Mióta elkezdték a működésüket, nem volt olyan nap, hogy ne jelent volna meg több tartalom is.

A képek, fotók, videók mennyisége egyértelműen azt sugallja, hogy az oldal mögött egy jól összeszokott, nagyobb létszámú csapat áll – ennyi munkát egy ember egészen biztosan nem tud elvégezni! Pláne ilyen rövid idő alatt!

Az oldal tematikája hasonlít a TrollFociéhoz, a profilképén a főszereplő ugyanúgy eltart valamit magától, mint a focis oldal esetében. Amíg ott Détári Lajos egy alkohollal megtelt italos poharat, itt Orbán Viktor az EU-nak mond nemet.

A profilkép azonban megtévesztő lehet, az oldal nem kormányellenes. Éppen emiatt értékeljük leginkább az oldalt, mert nagyon ügyesen egyensúlyoz a politikai oldalak között. Minden oldal megkapja a maga kritikáját, éppúgy megjelennek Tiborcz István Elios-ügyei, ahogy az LMP belviszálya vagy éppen Vona Gábor politikai pálfordulása.

De térjünk a lényegre! Miért is látjuk nagy esélyesnek a Trollitikát? Amint említettük, az oldal szerkesztő(i) – a zárójelet csak azért hagyjuk meg, hogy ha van mégis 0,0001% esély arra, hogy az oldalt valaki EGYEDÜL kezeli – elképesztő mennyiségű tartalmat állítanak elő, és ennek meg is lett az eredménye! Bár az elején még csak néhány ezer kedvelője volt az oldalnak (ezek ráadásul – bár csak tippelni merünk – vásárolt lájkolók voltak), utána drasztikus növekedést produkált.

A Trollitikának ma már több mint 375 000 követője van! Amint a fentebbi ábrán láthatjuk, az oldalkövetők növekedése töretlen, meg kell, hogy mondjuk őszintén, ilyen közösségi médiamunkát, ilyen fejlődést korábban sohasem láttunk! 

Meg is emeljük a kalapunkat Mr. X. előtt! Merthogy az oldal (fő)szerkesztője titokban tudta tartani magát, annak ellenére, hogy több oldalról kapott már jelentős politikai támadást. Az oldal népszerűsége miatt pedig sokan azt találgatják, a Momentum példájára hamarosan a Trollitika is politikai megmozdulást indít-e. Az sem kizárt, hogy párttá alakul. Mindenesetre ilyen táborral már jó eséllyel indulhatna a 2022-es választásokon…

Amikor ezt felvetettük az oldalnak privát üzenetben, akkor azonban csak ezt kaptuk válaszként:

Bár ezt a válaszát nehezen értelmezzük, nem tagadjuk, amellett, hogy titkos favoritnak tartjuk, szurkolunk is neki(k), hogy övé(k) legyen a díj.

Záró képként, nézzük csak meg, micsoda mennyiségű tartalmat állítottak elő szűk három hónap alatt! Ennek a képnek az összeállítása, összevágása szerkesztőségünk összes tagjának munkájával három napba tellett, reméljük, értékeli a kedves olvasó:

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!