Czeizel Endrének titokban született egy lánya

A professzor hatvanhat évesen esett szerelembe egy huszonhárom éves lánnyal, de hétköznapjait közel 40 éve második feleségével éli. A fiatal Dóritól azóta két gyermeke született, a második, Fanni szinte teljes titokban jött világra múlt év augusztusában – írta a Blikk.

Második felesége, Erzsike nem ajándékozta meg babával a genetikust, aki első feleségével, az azóta elhunyt Judit asszonnyal viszont három gyermeket is vállalt. Czeizel a bírósági tárgyalásai idején ismerkedett meg Dórival, aki jogásznak tanult, és végzés után az orvosi terület jogi problémáival akart foglalkozni. A tárgyalások során lassan egymásba szerettek.

Már csak a korom miatt is felelőtlenségnek éreztem egy újabb gyermek vállalását. De Dóri nem adta fel (…). Romantikus szakmai énem kitalált egy kompromisszumos megoldást. Lefagyasztattam a spermámat, és Dórival megbeszéltem, hogy ezt a halálom után felhasználhatja, ha még akkor is úgy gondolja majd. Ezt Dóri el is fogadta. Az első hat hónapos kemoterápia után visszaállt korábban kialakított életrendünk. A hétvégéket Dórival és Andrissal töltöttem, fontosnak tartottam, hogy a fiamnak maradjon emléke az apjáról. Biztos voltam fogamzóképtelenségemben. Mégis, Dóri egyszer csak arról tájékoztatott, hogy várandós. A hír hallatán, hogy újra apa leszek, kiborultam (…). Később azt gondoltam, hogy az ilyen körülmények között fogant magzat úgysem marad meg. Megmaradt. 2014 augusztusában megszületett Fanni. Végül is meghatottan vettem a karomba, és rám mosolygott – vallott magánéletéről a rákbeteg tudós.

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!