Diétás pizza, amely finom is

Ha meghallod azt a szót, hogy diétás általában nem egy finom, laktató étel jut eszedbe. Mi viszont most rácáfolunk erre, ha nem hiszed, próbáld ki.

Most kezdted el a fogyókúrát és valami ínycsiklandozó falatra vágysz, mondjuk egy finom pizzára? Nem szeretnél a diéta alatt lemondani a megszokott ízekről? Nem is kell! Az egészséges életmód és az életmód váltás nem egyenlő az íztelen táplálkozással.

Hozzávalók:

  • 200 g szénhidrátcsökkentett liszt
  • 100 g finomliszt
  • 1 dl tej
  • 1 kk. cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kk. só
  • 4 ek. olívaolaj
  • víz

Elkészítés:

1. Az élesztőt a meleg tejben cukorral elkeverve felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a szénhidrát csökkentett liszthez, adunk hozzá egy kis sót, 4 evőkanál olajat és annyi vizet, amennyit felvesz.

2.  A tésztát dagasztjuk, majd bő 30-40 percig meleg helyen kelesztjük. Mikor a diétás pizza tészta szépen megkelt, akkor lisztezett deszkán átgyúrjuk, 2 felé vesszük és kézzel, vagy sodorva megfelelő méretőre nyújtjuk.

3. Bármilyen formájú tepsit használhatunk, csak arra figyeljünk, hogy a tészta közepe vékony legyen, a szélén pedig hagyjunk egy kicsit vastagabb peremet. Ezután kenjük meg a tésztát olíva olajjal, és 200 fokon előmelegített sütőben süssük elő 2 percig.

4. Miután picit elősütöttük megkenhetjük pizza krémmel vagy paradicsom szósszal, majd mehet rá a feltét. Ne tömjük tele, hogy rendesen át tudjon sülni. Feltéttől függően 15-25 percig süssük, majd mehet a tetejére a sajt, amit olvasszunk rá.

Jó étvágyat! 

forrás: RCNews

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!