Dolgok, amiket a nők akkor tesznek, ha valami véget ér

Ha egy nő lezár valami fontosat az életében, általában vágyik más téren is a változásra. Íme azok a dolgok, amiket a nők megtesznek, ha valami véget ér az életükben.

Lehet szó szakításról, arról, hogy egy nő otthagyja a stresszes, felemésztő munkáját, vagy akár arról, hogy megszakítja a kapcsolatot azokkal a barátaival, akik csak lehúzták, egy biztos: ha valami véget ér egy nő életében, mást is meg szeretne változtatni. Íme néhány dolog, amiket akkor teszünk meg mi nők (de akár sokszor a férfiak is), ha átmeneti szakaszon megyünk keresztül.

1. Megszabadul a régi ruháitól

Valamiért úgy érezzük, hogy ha már megtisztítottuk az életünket egy rossz kapcsolattól vagy egy idegőrlő munkától, akkor meg kell tisztítani a gardróbunkat is a régi, már nem kedvelt daraboktól.

2. Megújítja a gardróbját

Az előző pont hozza magával ezt a pontot: megváltoztunk bizonyos szinten, ezért a ruhatárunknak is változnia kell. Ha úgy éreztük, előtte túl merevek voltunk, beszerzünk pár lenge szoknyát és színes felsőt, de ha úgy érezzük, előtört belőlünk a ‘boss lady”, akkor pedig vásárolunk pár Michelle Obamás ruhát és nadrágot.

3. Levágatja a haját

Megvan a jelenet a Szex és New Yorkból, amikor Carrie barnára festeti ikonikus szőke haját az elmaradt esküvője után? Nos, nagyjából ugyanez játszódik le bennünk, hétköznapi nőkben is, amikor egy fontos szakasz lezárul az életünkben.

4. Bocsánatot kér

Sokat tanulunk magunkról és gyengeségeinkről, hibáinkról az ilyen időszakokban. Ha tudod, hogy egy nő nagy változáson megy keresztül, ne lepődj meg, ha felkeres és bocsánatot kér valamiért, amit megbánt veled kapcsolatban.

5. Beiratkozik csoportos órákra

Habár meglehet, hogy sosem érdeklődtünk például a vízi aerobik vagy a jóga iránt korábban, mégis hirtelen nagyon belelkesülünk, annyira, hogy egyszerre 20 órára is befizetünk.

6. Kiselejtezi a régi holmikat a lakásból

Ha új lapot szeretnénk kezdeni, azt szeretnénk egy megújult helyen tenni, ezért kiselejtezünk egy csomó dolgot a lakásból és beszerzünk helyette újakat, amelyek nem emlékeztetnek a régi életünkre és énünkre.

7. Blogot kezd írni

Az átmeneti szakaszok rengeteg írást inspirálnak. Úgy érezzük, hogy rengeteg mondanivalónk van, és a változás, amin keresztülmegyünk, új szemüvegen keresztül láttat velünk sok mindent.

8. Saját vállalkozást indít

Ha egy olyan munkát hagytunk ott, ami monoton volt és megölte a kreativitásunkat, vagy csak úgy érezzük, összeroppantott a rengeteg stressz, természetes, hogy szeretnénk valami újba kezdeni, valamibe, amit mi álmodunk meg.

9. Új étrendbe kezd

Ha kivágtunk egy exet, egy barátot, vagy bármi mást az életünkből, olyan tisztának szeretnénk tudni a testünket, mint az elménket, ezért gyakran elhagyjuk az étkezésünkből a cukrot, a glutént, a tejet, az alkoholt, vagy akár mindet.

10. Sok időt tölt a természetben

A természet olyan hatással van ránk, ami nagyon jót tesz az ilyen időszakokban: feltölt, megnyugtat, inspirál, gondolkodásra késztet vagy épp segít kikapcsolni.

11. Belekezd egy olyan útba, amire nem volt felkészülve

Természetes, hogy ilyenkor el akarunk tűnni kicsit a megszokott környezetünkből és felfedeznénk egy ismeretlen helyet. Általában így kikötünk egy olyan hostelban, ami sokkal ígéretesebb volt a neten és próbáljuk megértetni magunkat valamilyen módon az angolul nem mindig beszélő helyiekkel.

12. Kavar valaki olyannal, aki amúgy nem is az esete

Furcsa mód ilyenkor olyasvalakit keresünk, aki alapvetően nem az esetünk. Talán azt reméljük, hogy olyat tapasztalunk meg vele, amit korábban még nem.

13. Nagyon szókimondó lesz

Amikor otthagyunk egy nem működő kapcsolatot vagy munkát, akkor elegünk lehet abból is, hogy mindig kontrolláljuk, “filterezzük” azt amit mondunk vagy teszünk, így felhagyunk ezzel. S ezt rögtön meg is bánjuk, amint megbántunk valakit.

14. Elkezd kézzel készített dolgokat gyártani

Sál, szappan, ékszer, ruha… nevezz meg valamit, és biztos lesz egy olyan nő, aki elkezdett olyat készíteni egy ilyen átmeneti szakaszban.

 

Forrás: RCNnews

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!