Gázolás miatt bevonták Berki Krisztián jogsiját

A bíróság két hónapra bevonta Berki Krisztián jogosítványát, és 400 ezer forint büntetést rótt ki rá egy korábbi gázolás miatt – tudta meg a Bors.

Több mint három év telt el azóta, hogy Berki Krisztián egy Bentley-vel a budapesti XII. kerületben hirtelen sávváltása miatt meglökött egy motorost, aki nekicsapódott egy parkoló autónak. A műsorvezető akkor elmondta: később visszament a helyszínre, a motoros kérésére pedig nem hívtak rendőrt, mivel a férfinak nem volt biztosítása a járművére.

A motoros cserbenhagyásos gázolás miatt feljelentette Berkit. A károsult ügyvédje a lapnak elmondta: a bűncselekmény jellege miatt az ügyészség nem engedte, hogy a felek mellőzzék a bírósági eljárást, és mivel Berki beismerő vallomást tett, tárgyalás nélkül hoztak határozatot. 400 ezer forint büntetést kapott, és 66 700 forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezték, illetve két hónapra eltiltották a közúti járművezetéstől.

Forrás: Facebook/ Berki Krisztián

Forrás: Facebook/ Berki Krisztián

Az ügyvéd hozzátette, tavaly szeptember végén lett jogerős az ítélet. Az úttörvény kimondja, hogy ilyen esetben utánképzésen kell részt venni.

Feltételezhető, hogy Berki eddig nem vett rész ilyen utánképzésen az ítélet után Costa Ricára repült forgatni, utána pedig ismét autóba szállt és vezetett.

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!