Gyömbéres-csirkés ázsiai tészta

Sokan azért nem próbálják ki otthon az ázsiai ételeket, mert úgy gondolják, bonyolult és macerás az elkészítése. Tévedés! Mutatunk egy jó receptet!

Igazából csak egy wokra, és 20 percre lesz szükséged ahhoz, hogy az otthonodba varázsold Ázsia ízeit. Itt egy szuper gyömbéres-csirkés ázsiai tészta recept, megéri kipróbálni!

Hozzávalók:

  • 2 ek Shan’ shi wokolaj
  • 20 dkg csirkemell
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 cm friss gyömbér
  • 1 db sárgarépa (nagyobb)
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 ek barna cukor
  • 25 dkg Shan’ shi tojásos tészta
  • 3 ek szójaszósz
  • 3 ek Shan’ shi csípős csiliszósz
  • 2 db újhagyma

Elkészítés: 

1. A csirkemellet feldaraboljuk, majd a wokolajban elősütjük. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a felaprított gyömbért, és fél percig pirítjuk.

2. Hozáadjuk a julienne-re vágott sárgarépát és kaliforniai paprikát, és rázogatva kb. 4-5 perc alatt roppanósra pirítjuk. Megszórjuk a barna cukorral, és hozzáadjuk a sós és olajos vízben kifőzött és leszűrt tésztát.

3. Meglocsoljuk a szójaszósszal és a csiliszósszal, hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát, összekeverjük és tálaljuk.

 

Forrás: RCNnews

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!