Hát így választják meg a Nemzet Színészét

A képen Tordy Géza, Bodrogi Gyula, Király Levente, Haumann Péter, Molnár Piroska és Törőcsik Mari, a nemzet színészei (b-j) a Nemzeti Színházban, mielőtt új tagot választanak a novemberben elhunyt Gera Zoltán színművész helyére.

Haumann Péter; Tordy Géza; Gera Zoltán; Bodrogi Gyula; Király Levente; Törõcsik Mari; Molnár Piroska

Kóti Árpádot, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház művészét választották a nemzet színészének hétfőn Budapesten – tájékozatta az MTI-t a Nemzeti Színház kommunikációs osztálya.

A választást hagyományosan a Nemzeti Színházban tartották, ahol a nemzet színésze címet viselő tizenegy művész döntött arról, hogy a november 7-én elhunyt Gera Zoltán helyére Kóti Árpád kerül a testületbe.

A nemzet színésze címet a nemzeti színjátszás élő művészei közül azok kaphatják meg, akik a magyar nyelv ápolása, a nemzeti irodalom tolmácsolása, a magyar színművészet, a nemzeti színjátszás fejlesztése, népszerűsítése során kimagasló érdemeket szereztek. A cím halálig szól, egyszerre legfeljebb tizenketten viselhetik és életük végéig részesülnek a jelenleg havonta nettó 630 ezer forint juttatásban.

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!