Hatékony alakformálás egy speciális fitnesz eszközzel

Ez a forradalmian új edzést kiegészítő speciális eszköz egész Nyugat-Európát meghódította és ma már hazánkat is. Az Xco- training egy egyedülálló súlyzó, amivel az egész tested képes vagy átdolgozni.

Ha érdekel, hogy mi is pontosan az Xco, illetve hogyan működik a használata, most megtudhatod, ha cikkünket elolvasod.

Az Xco egy kézi súlyzóhoz hasonló, ám mégis más módszerrel működő, henger alakú fitnesz eszköz. A henger anyaga alumíniumból van, ami egy oxidréteggel van bevonva, a hengeren belül pedig híg massza, úgynevezett granulátum található. Ebben rejlik az Xco egyedülálló működése és hatásaAz edzés, a henger ide-oda dinamikus mozgatásával történik, így a rúdban lévő massza, egyik végéből a másikba folyik, ezáltal reaktív hatás jön létre. Ez a fajta mozgás arra készteti a kötőszöveteket, hogy nagyobb számban és egyben gyorsabban állítsanak elő új sejteket, ami mind a sporttudományban, mind pedig a gyógyászatban újszerűnek számít. Továbbá a reaktív hatás során az izmokat, szalagokat, inakat, csontokat, ízületeket, a kötőszöveteket és az idegrostokat is azonos mértékben edzi, stimulálja.

Pozitív hatása, hogy használata közben, az ide-oda mozgatással egyszerre feszít meg ellentétes izmokat, mint például a bicepszet és a tricepszet.

Az izmokat megfeszítésre kényszeríti a massza ide-oda „vándorlása”, ezáltal fejlődik kiválóan az izom, ráadásul mellette szól az is, hogy az ízületeket nem roncsolja.

Ennek a különleges súlyzónak a segítségével az egész testedet meg tudod edzeni, de különösen a hasat, a kart, a hátat és a feneket.

Kiválóan alkalmas ez a mozgásforma erőfejlesztésre, zsírégetésre, alakformálásra, hajlékonyság, rugalmasság, mozgáskoordináció és állóképesség fejlesztésére, illetve a kötőszövetek erősítésére is.

Továbbá a fizioterápiában és rehabilitációban is nagy segítség lehet az Xco eszköz „bevonása”.

Kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlott használata, mert különböző Xco-rudak vannak, így mindenki tud választani kondíciójához és céljának megfelelően.

Egyre több fitneszteremben lehet már találkozni Xco eszközt alkalmazó csoportos órával, de akár otthon is használható.

Forrás: RCNnews

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!