Hét jel, hogy tényleg szerelmes vagy és nem csupán érzelmileg függsz

Egy jó párkapcsolatban a felek kiegészítik egymást, de ez nem azt jelenti, hogy érzelmileg függők lennének. De mi a különbség a függés és a szerelem között?

Ha valaki érzelmileg függ a párjától az nagyban rányomja a bélyegét a kapcsolatra. Egész pontosan azért, mert ott nem a tiszta érzelmek játszanak. Párkapcsolati szakértők összeállítottak egy 7 pontos listát, melyből megtudhatod, hogy egy harmonikus, érett párkapcsolatban élsz vagy inkább egy mérgező, érzelmileg túlfűtött (rossz irányba) kapcsolatban.

1. Hobbi és barátok
Ha normális kapcsolatban élsz bizony elfogadod a párod hobbijait és egyéb tevékenységeit, amit szeret csinálni. Nélküled. Ebbe bizony a barátok is beletartoznak, természetesen bizonyos kereteken belül. Ha zavar, hogy elmegy edzeni, zenélni, stb. vagy éppen meginni egy sört, mit gondolsz mi lesz a vége? Egy kapcsolat miatt nem kell feláldozni senkinek az identitását, csupán kompromisszumokra van szükség.

2. Nem viselkedsz másként társaságban, mint vele
Ha a kapcsolatodban a tiszta érzelmek uralkodnak társaságban és a párod mellett is nagyjából ugyanúgy viselkedsz. Ha másként cselekszel a partnered jelenlétében az rossz jel, hiszen vagy így, vagy úgy, de nem vagy önmagad.

3. Egyenlőség
Egy egészséges kapcsolatban a hatalom, a háztartás felelőssége, stb. nagyjából mindig egyenlő. Ezzel ellentétben a toxikus kapcsolatban mindig van egy domináns fél és egy alárendelt.

4. Követheted az álmaid
Akik igazán szerelmesek támogatják egymás álmait. Bizony, akkor is ha az elsőre nagy butaságnak tűnik. Nyilván itt nem az illegális kokain-bizniszről beszélünk. A pároknak össze kell hangolni az álmaikat és az előrehaladást kell folyamatosan a szemük előtt tartani. Ha ez nem valósul meg -még ha csak tudat alatt is- a lelkünkben összetörik valami és ez sosem vezet jóra.

5. Nem zavarnak a különbségek
Egy kapcsolatban két emberről beszélünk. Tehát két személyiségről. Az egyik városi, a másik vidéki. Az egyik vegán, a másik imádja a húst és még megannyi különbség. Lehet más a véleménye egy pár tagjainak, össze is veszhetnek néha, hiszen nincs szerelem fájdalom nélkül. Azonban mikor a nézeteltéréseket és az apró különbségeket elkezdik fenyegetésként megélni, és inkább változtatnak az összes gondolatukon ott már probléma van.

6. Ott mered hagyni a telefonod mellette
Korunk egyik legnagyobb problémája, hogy nézegetjük a párunk telefonját. Egy egészséges párkapcsolatban nyugodt szívvel otthagyhatod a telefonod a szerelmed mellett, mert úgyis tudod, hogy nem néz bele vagy ha igen akkor sem talál semmi olyat. Mindenkinek joga van a magánélethez, ám ha kitörölt üzeneteket és kóddal zárolt telefont találsz az sosem jó jel.

7. Elárulhatod a párodnak ha megbántott
Ne aggódj ha vitatkoztok, a konfliktus elkerülhetetlen. Áruld el a kedvesednek ha megbántott valamivel, nem biztos, hogy érzékeli számodra ez mennyire sértő volt. Ha a szőnyeg alá söpröd a gondokat, sosem lesz jobb, sőt csak gyűlik!

 

Forrás: RCNnews

 

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!