Így dobd fel a kapcsolatod, hogy ne váljon megszokottá

Mindenki kíváncsi a hosszú, harmonikus kapcsolat titkára és mindenki arra vágyik, hogy ne váljon természetessé a partnerük jelenléte.

Rengetegszer hallhatjuk, hogy ha jól működő párkapcsolatban szeretnénk élni az folyamatos munkát igényel. Kétség sem fér ahhoz, hogy ez igaz. Véleményem szerint azt, hogy “dolgozunk egy kapcsolaton” nem szabad munkának felfogni, sokkal inkább egy kalandnak kell tekinteni, mely közben szuper élményeket szerzünk. Egy a lényeg: ne hagyjuk, hogy megszokottá és unalmassá váljon kedvesünk jelenléte. Az Insider megkérdezett sok-sok éve együtt élő párokat, hogy mi a titok a jól működő kapcsolathoz, ők pedig meg is osztották ezt az olvasókkal.

Kalandok
Az élet egy utazás, nem szabad egy helyben toporogni. Muszáj kockázatot vállalni, akkor is ha félsz. Ezért vagy együtt a pároddal, hogy támogassátok egymást. Lehet ez egy új üzlet, vagy csak egy különleges program. Például bungee jumping.

Egyedül töltött idő
Ettől elsőre sokan megijednek pedig igenis fontos a magánszféra egy kapcsolatban is. Nem arról van szó, hogy töltsetek külön heteket, de mindenkinek szüksége van arra, hogy néha egy kicsit visszavonuljon és egymaga legyen.

Nagy lépések
Igen, az összeköltözésre, a házasságra és a gyermekvállalásra gondolunk. Ha biztos akarsz lenni a jövőtöket illetően, azt együtt kell terveznetek. Ha elbizonyotalanodtok a kapcsolatotok terén vágjatok bele a házasságba vagy egy új országba való költözésbe. A lényeg, hogy nagy lépésre szánjátok magatokat, együtt.

Ne annyiból álljon az érzelmeitek kimutatása, hogy “szeretlek”
Az, hogy elmondd a párodnak minden nap, hogy szereted nagyon fontos. De néha más szavakra is szükség van.

Randizzatok! 
A kapcsolat elején biztos temérdek romantikus randin vettetek részt. Most sem kell ez másképp legyen. Találjatok ki minden hónapban minimum egy napot (lehet hetente is) amikor csak egymáséi vagytok és randizzatok! Ez amúgy is nagyon fontos, ha pedig már van csemetétek akkor fokozottan.

Beszéljetek a szexről
A fizikai intimitás minden kapcsolat fontos alapköve, éppen ezért elengedhetetlen, hogy az ezzel kapcsolatos érzéseitekről is beszéljetek. Plusz a napközbeni szexi üzenetekkel fel is dobhatjátok kicsit a mindennapokat…

Utazzatok!
Az utazás mindig csodálatos élmény, hát még ha a szerelmeddel járhatod be a világot! Ismerjetek meg együtt új helyeket, új kultúrákat, kössetek barátságokat.

Ha valami zavar ne tartsd magadban
A kommunikáció az első és legfontosabb egy kapcsolatban. Bármi is történik, bármi is bánt azt meg kell beszélni. Bizony még akkor is ha kisebb vitát szül, mert később csak rosszabb lesz.

Tegyétek el a telefont
Az együtt töltött idő nem a telefon nyomkodására szolgál, ezt tanuljátok meg!

Újítások az ágyban
Ha most még tökéletes is a szexuális életetek, a későbbiekben könnyedén megszokottá és unalmassá válhat. Hogy ez ne történjék meg tennetek kell! Dobjátok fel a hálószobában töltött időt…hogy mivel az rajtatok áll.

Forrás: RCNnews
Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!