Kell a papír a szerelemhez, vagy a gyűrű minden jó elrontója?

Egy papír, mely mindent megváltoztat, mely van, akinek mindent jelent, másnak semmit. Amiről beszélünk az a házassági anyakönyvi kivonat.

A legnagyobb szerelemben is felmerülhet a kétely, addig ameddig a karikagyűrű nem került fel az ujjra. Amíg nincs házasság, nincs konkrét kötelezettség. Azzal, hogy nem házasodunk össze a párunkkal bizony -lehet csupán tudat alatt- de nyitva hagyunk egy kiskaput. Ezzel szemben ha felhúzáttok a gyűrűt, a kapuk bezárulnak. Kell vajon papír a szerelemhez vagy a 21. században már lényegtelen a házasság?

A házasság egy olyan dolog, mely attól a perctől, hogy megköttetett, nehezebben feloldható, mint egy jegyesség vagy egy kapcsolat. Ennek lehetnek lelki, vallási vagy egyéb okai, illetve a válóperes ügyvéd sem olcsó, tehát sokkal hosszabb ideig vivódnak a házasok a döntés meghozatalát illetően, mint azok akik  simán párkapcsolatban élnek.

Én személy szerint hiszek a házasságban, azonban nem mindenkinek való. Azoknak, akik nem szeretik építgetni, ápolgatni a kapcsolataikat, nekik teljesen esélytelen, hogy boldog frigyben éljenek. Például két év házasság után miért megy tönkre 10 év tökéletes kapcsolat? Tényleg a karikagyűrű mindennek az oka? Valóban vágyunk magára a házas életre vagy csak a pompa, a megszervezett esküvő, az álomszép menyasszonyi ruha és a nászút vonz bennünket? Csak a társadalmi elvárásoknak akarunk még mindig megfelelni és anyukánk miatt akarjuk Isten színe előtt is megvallani szerelmünket? Vagy az esküvő szépsége mellett készen állunk arra is, hogy a házasság minden jó és rossz velejárójával együtt tudjunk élni?

Megannyi kérdést vet fel a házasság fontossága és elhanyagolhatósága, pont mint maga a szerelem. Ez pedig csupán annyit jelent, hogy ami jó az sosem egyszerű.

 

Forrás: RCNews

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!