Lábápolási tippek lépésről lépésre

Ahogy enyhül az idő, a szekrények mélyéről előkerülnek a nyári papucsok és végre fellélegezhetnek lábujjaink. Mindenek előtt nem árt egy kiadós lábápolás.

A lábfej az egyik leginkább igénybe vett testrészünk. Az összes súly a talpunkon és a lábujjainkon összpontosul és gyakran nem is figyelünk oda, milyen minőségű cipőt választunk. Sok nő a divat kedvéért képes extrém magassarkúba préselni a lábait. A mostoha bánásmód gyakran megbosszulja önmagát, hamar megjelennek a bőrkeményedések, a bütykök és a kirepedezett sarkak. Egész évben fontos a lábápolás, ám amikor a szűk csizmák helyét felváltja a lenge papucs, és mindenki megcsodálhatja a lábfejünket is, akkor még inkább odafigyelünk arra, hogy rendezettek legyünk.

Otthoni pedikűr 5 lépésben

  1. Egy lavórba töltsünk meleg vizet és tegyünk bele egy kevés folyékony szappant. Áztassuk lábunkat 15-20 percig, majd töröljük meg alaposan, a lábujjak között is.
  2. A felpuhult bőr így könnyen kezelhető. Sok helyen azt olvassuk, hogy horzsakővel távolítsuk el az elhalt hámsejteket. Ezzel azonban óvatosan kell bánni, mert gyakran a horzsakő okozza a problémát. Ha a bőrt irritáljuk, akkor még vastagabb lesz, így ördögi körbe kerülünk. Csak a valóban elhalt bőrdarabokat szabad ledörzsölni, de a mélyebb rétegeket ne bántsuk.
  3. Ezután a köröm felületére ránőtt bőrt nyomkodjuk vissza egy erre alkalmas pálcikával. Egy ilyen eszközt bármelyik drogériában beszerezhetünk.
  4. Bőrpuhító krémmel masszírozzuk át a lábfejet. Fontos, hogy a krém jó zsíros legyen. Ha tehetjük, minden este ismételjük meg a masszázst, így megelőzhető, hogy a sarkunk kirepedezzen.
  5. Ha szeretnénk kilakkozni a körmöket, akkor zsírtalanítsuk a köröm felületét törölközővel, vagy erre a célra szánt folyadékkal és már mehet is a festés.

 

Bízzuk rá az uszonyos szakértőkre

Hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a halpedikűr. Az akváriumos szépségápoláshoz édesvízi doktorhalakat alkalmaznak. Itthon ezt a fajtát vörös szívogató márna néven ismerjük. Titkuk abban rejlik, hogy az elhalt bőrdarabokat távolítják el a testrészről. Nincs foguk, ezért az eljárás cseppet sem fájdalmas, sokkal inkább enyhén csiklandós érzéssel jár. Törökországban már továbbfejlesztették ezt a módszert és nem csak a lábfejre, hanem az egész testre kiterjedően alkalmazzák. A vendégek bemennek a medencébe és a halacskák nyaktól lefelé kezelésbe veszik az egész bőrfelületet. Az eredmény garantált: bőrünk sima és bársonyos lesz.

 forrás: RCNews

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!