Megszületett Vilmos herceg és Katalin harmadik gyereke

Hétfő délután megszületett a hercegi pár harmadik gyereke, írja a brit királyi ház hivatalos Twitter-csatornája.

A Kensington-palota szerint Katalin hercegnét a hétfő reggeli órákban, „a vajúdás korai szakaszában” Vilmos herceg kocsival vitte be a kórházba. A protokoll szerint először a pár napja 92. születésnapját ünneplő II. Erzsébet királynőt és a királyi család többi tagját értesítették, ezután küldték ki a hírt az internetre.

A királyi család legfiatalabb tagja a londoni St. Mary Kórház Lindo Wing nevű magánosztályán jött világra. A kórház előtt már április 9-én korábban felállították a kordonokat, azóta gyülekeztek ott az újságírók arra várva, hogy meginduljon a szülés. Ugyanitt született két testvére, György herceg és Charlotte hercegnő, és 1982-ben Vilmos herceg is.

A baba nevét várhatóan a következő napokban jelentik be, de már lehet fogadni a fogadóirodákban. Jelenleg a legesélyesebb nevek között az Arthur, Albert és Jack van. Az újszülött egy újabb hellyel maga mögé utasította nagybátyját, Harry herceget a trónöröklési sorban, de még így is csak az ötödik helyen áll, így valószínűleg nem lesz az Egyesült Királyság uralkodója.

A rekordideje, 66 éve uralkodó II. Erzsébet után legidősebb fia, Károly herceg következik a trónra várakozók sorában, majd unokája, Vilmos herceg, és dédunokája, a most négy éves György herceg.

Forrás: RCNnews

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!