Miért félnek a férfiak az okos nőktől?

Az utóbbi időben igencsak mélyen beleástam magam abba a témába, hogy manapság a férfiak miért is félnek a szép és okos nőktől. Lássuk az okát!
Sokszor megfigyelhető társaságokban, hogy a férfiak tartanak egy nőtől, ha az művelt és magas intelligenciával rendelkezik. Idejét sem tudjuk mikor terjedhetett el egyáltalán az, hogy a szép és okos nő nem létezik, vagy ha mégis akkor ördögtől való. Nos, 2017-et írunk így itt az ideje megdönteni a sztereotípiákat. Nem is olyan rég egy amerikai kutatás is kimutatta, hogy a XXI. Század férfijai valóban félnek az okos nőktől.

“A kutatásban 105 férfi vett részt, akiknek első körben ki kellett tölteniük egy matematika és egy angol tesztet. Ezután két nőt – egy náluk jobban teljesítőt és egy náluk rosszabbul teljesítőt – kellett elképzelniük mint romantikus partnerüket, majd leírni, amit gondolnak róluk. A férfiak nagyobb részének természetesen a jobban teljesítő képzeletbeli partner kellett. Eddig tehát minden szép és jó, csakhogy amikor egy valóban okos, hús-vér nő lett volna a tét, a férfiak berezeltek. Sokkal nagyobb volt azon férfiak aránya, akiknek már nem kellett a valódi okos nő. Kevésbé közeledtek felé, nem kérték el az elérhetőségét, nem hívták el randira.” (The Independent)

Az eredményeket figyelembe véve evolúciós oka lehet a problémának. A férfiaknak szükséges a dominancia érzete, így ha elnyomva érzik magukat ebben a tekintetben, súlyos önérzeti problémák követketkezhetnek be az életükben. Ha megkérdezünk egy pasit (aki már férfivá érett, és nem csupán álmokat kerget) többnyire a nőideál megformálásának kritériumai között szerepel az “okos és intelligens” jelző. Tehát mindegyikőjük vágyik a tökéletesre, de ha találkoznak vele megijednek és elmenekülnek. Jobb esetben csak pánikba esnek és a barátaikhoz fordulnak. (Amivel mi nők általában nem járunk jól.) Persze mondhatni, hogy régen minden egyszerűbb volt, nem voltak ilyen problémák, hiszen ha egy nő hasonló értelmi szinten állt, mint férje, az sosem derült ki, mert nem volt rá lehetőség. Így minden ami a háztartáson és a gyermeknevelésen kívülre esett az a férfi dolga volt, nem volt rivalizálás.

Az egészséges versengés mindenkiben ott van, így a párkapcsolatokban is jelen van. Manapság jogilag egyenlő egy nő és egy férfi, de ha igazán meggondoljuk gyakorlati ekvivalencia sosem lesz. Arról, hogy a pasik félnek az okos csajoktól, talán mi nők is tehetünk. Hogy bizonyítsuk egyenlőségünket és talpraesettségünket minden kis alkalmat megragadunk éppen ezért viselkedésünk és kisugárzásunk ijesztően hathat egy társát kereső férfira. Túl sokat akarunk egyszerre. A nők szeretének férjet, akinek tökéletes szerető szerepben akarnak tündökölni. Gyerekeket, akik neveltetése kitűnő. Karriert, melyet imád, “én időt” amiben csak magára figyelhet. Emellett szükség van tiszta otthonra, mesterszakács szinten elkészített ételekre, barátokra, némi szociális életre. A kérdés az, hogy mikor? Igaz, az okos nő állítólag be tudja osztani az idejét megfelelően, de én biztos vagyok benne, hogy ez képtelenség. Legalábbis 24 órában biztos, hogy az.

Ezekből következően egy férfira ijesztően hathat az, ha egy nő már nem képes nő maradni. Inkább egyedül próbálja megváltani a világot, nem szól ha fáradt, ha segítségre van szüksége, nem mutatja a gyenge oldalát. Pedig minden nőnek van. Minden nőnek szüksége van szép szavakra, lelki támogatásra, arra, hogy kinyissák nekik az ajtót, hogy virágot kapjanak. Akkor is ha önállóan vezetik tökéletes életüket. Miközben egy hölgy sziklaszilárdnak, sérthetetlennek mutatja magát, belül ott ül a tágra nyílt szemű, riadt nő. A valódi, törékeny nő. Aki ilyen típus általában férfias vonásokat, szerepköröket vesz magára. Őszintén, pasiként én sem udvarolnék egy férfias jellemvonásokkal rendelkező nőnek.

Összegezve hölgyek, legyünk leleményesek, sugárzóak, okosak és önmagunk. És ne felejtsük el mitől nő egy nő.

Forrás: RCNews

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!