Mogyoróvajas és fehér csokis cookie

Magyarországon ritkán találkozunk mogyoróvajas süteményekkel, mert sokan úgy gondolják, hogy “túl amerikai”. Azonban egy jó receptet érdemes kipróbálni!

Ha már megemlítettük Amerikát, maradjunk is ott. Készítsd el ezt a mogyoróvajas-fehér csokis cookiet és meglátod, hogy nagyon hamar el fog fogyni. (Sajnos.)

Hozzávalók: 

  • 100 g vaj (puha)
  • 100 g mogyoróvaj
  • 50 g barna cukor
  • 1 db tojás (nagy)
  • 100 g finomliszt
  • 0.5 tk sütőpor
  • 0.5 tk szódabikarbóna
  • 50 g fehér csokoládé (felaprítva)

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra (hőlégkeveréses). Terítsünk sütőpapírt a tepsibe.

2. Kézi mixerrel dolgozzuk össze a vajat, a mogyoróvajat és a cukrot. Ha már könnyű, habos, akkor mehet bele a tojás. Jól keverjük össze, majd adjuk hozzá a sütőporral és szódabikarbónával összekevert lisztet is. Ha ez is megvolt, néhány gyors mozdulattal keverjük bele a felaprított csokit is.

3. Fagylaltadagoló kanállal porciózzuk a tésztát a tepsibe. Figyeljünk, hogy jó távol legyenek egymástól, mert meg fognak nőni.

4. Süssük 15-20 percig a kekszet. A felénél vegyük ki, és üssük a konyharuhával letakart konyhapulthoz, hogy a levegő távozzon a süteményekből, és jobb legyen az állaguk.

Jó étvágyat! 

 

Forrás: RCNews

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!