Okok, amiért a férfiak nem akarnak elköteleződni

Milyen okai lehetnek annak, ha egy férfi nem akar elköteleződni?

Sokszor nehéz megértenünk, hogy miért nem akar egy férfi elköteleződni, akivel mi már elkezdtünk tervezgetni. Üzeneteket váltottál, randiztál, sőt, akár le is feküdtél vele, mégsem akar címkét ragasztani a köztetek lévő viszonyra? Ennek számtalan oka lehet. Egy kapcsolatszakértő elárulta a legvalószínűbbeket, és nyugi, a legtöbbnek semmi köze a személyiségedhez.

1. Még nem élte ki magát: Amint egy férfi elköteleződik, elveszíti a lehetőséget, hogy más nőkkel randizzon, ez pedig ijesztő lehet neki, főleg, ha még nem biztos abban, hogy pontosan mit is keres.

2. A nők hamarabb felnőnek mint a férfiak: A srácoknál gyakran egyet jelent az elköteleződés azzal, hogy fel kell nőniük. Ezt pedig sokan nem akarják, vagy sokkal későbbre akarják halasztani. Könnyen lehet, hogy egyszerűen csak még nem elég érettek, hogy egy új státuszba lépjenek.

3. Van valaki más is a képben: Nehéz lehorgonyozni valakinél, ha más nőkre is szokott gondolni.

4. Más dolgok jelenleg fontosabbak neki: Bizony sokszor nehéz egyensúlyba hozni a szerelmi életet, munkát, családot, baráti társaságot. Előfordulhat, hogy most más van előbb a listáján, s amint azokat megoldotta, jöhet a szerelem is.

5. Nehéz múltja van: Az sincs kizárva, hogy egy nagy csalódás, esetleg családi gondok miatt ódzkodik a szintlépéstől. Egy megoldatlan múltbéli fájdalom megakadályozhatja, hogy kialakuljon a feltétlen bizalma.

6. Fél, hogy nem fog működni: Amint komolyabb státuszba lépnétek, megijed, hogy ez nem fog működni. Vannak olyanok, akik nem ugranak bele egy kapcsolatba, csak ha 100%-ra biztosak benne, hogy működni is fog.

 

A cikk folytatásához kattints ide!

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!