Reagált a BODY kiállítás az ellenük tett feljelentésre

Feljelentés érkezett a BODY Kiállítás ellen a Magyar Reklámszövetséghez. A kiállítás kommunikációjáért felelős vezető reagált az ügyre egy nyilatkozatban.

Feljelentés érkezett a BODY Kiállítás ellen a Magyar Reklámszövetséghez a tárlatot népszerűsítő köztéri plakátok miatt. A panasz szerint a poszterek “hullagyalázóak”, sértik az emberi méltóságot, valamint a preparált testek látványa nap mint nap rossz érzést kelt a járókelőkben. A hivatalosan benyújtott papírokban azt is állítják, hogy a plakátokon szereplő embereknek nem volt lehetőségük arra, hogy engedélyezzék a közszemlére tételüket.

A BODY Kiállítás a következő nyilatkozattal kíván reagálni az ügyre, egyben a szervezők szívesen felvennék a kapcsolatot a feljelentőkkel, hogy megvitassák velük a kényes kérdéseket.

“Igazán sajnáljuk, ha bárkiben megütközést keltettek a plakátok, de el kell fogadni, hogy így néz ki az emberi test. A közterületi reklámok – akárcsak maga a kiállítás – a csodálatos szervezetünket mutatja meg a maga valójában. Nem hisszük, hogy az emberi test visszataszító lenne. A halál és az elmúlás folyamata az emberi élet szerves része”– jelentette ki Oláh Zsuzsanna, a kiállítás kommunikációjáért felelős Felhang PR és Produkciós iroda vezetője.

“A BODY Kiállítás célja, hogy a lehető legjobban megismerjük saját magunk működését, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy lássuk, mi rejlik a bőrünk alatt. Egy dohányzástól fekete tüdő talán nem szép látvány, ám ha csak egyetlen látogató is elgondolkozik azon, hogy az élmények hatására változtasson a szokásain, akkor már megérte bemutatni a tárlatot. A kiállítás rendelkezik minden papírral, ami az emberi preparátumok bemutatásához, szállításához szükséges, ellenkező esetben a hatóságok az ország területére sem engedték volna be a tárlatot” – mondta Oláh Zsuzsanna.

Forrás: RCNnews

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!