Top 10 tavaszi úti cél Európában

Annyi gyönyörű hely van Európában, melyeket érdemes meglátogatni! Mi lenne alkalmasabb erre, mint a kellemes tavaszi idő?

A tavasz -habár nagyon lassan- kezd beköszönteni és egyre nagyobb kedvünk támad az utazáshoz is. Szerencsére a legtöbb európai úti cél már könnyen megközelíthető repülővel, így nem kell nagyon sokat utazni, hogy eljussunk ezekre a csodálatos helyekre.

A tavasz több szempontból is kiváló utazásra: nincs akkora tömeg, nem kell hosszú sorokat állni a múzeumok pénztáránál. Az időjárás is sokkal kellemesebb, bár néha még kicsit változékony, de sokkal elviselhetőbb városnézésre, mint egy forró nyári nap.

Most pedig jöjjön a top 10 tavaszi úti cél Európában:

 

1. Amszterdam – Hollandia: az egyik tökéletes tavaszi úti cél, hiszen egész Hollandia tulipánba borul ilyenkor. Mindenképpen látogassunk el Keukenhofba, Lisse közelében fekszik, mert itt minden tavasszal 7 millió tulipán borul virágba és lenyűgöző látványt nyújtanak a színpompás mezők.

 

2. Lisszabon – Portugália: Európa legnyugatibb fővárosában, Lisszabonban, már tavasszal élvezhetjük a kellemes időt. Ez az a város, ahol az üzlet-, bár-, kávézó- és étterem tulajdonosok még mindig tudják, hogy mi is az az igazi vendéglátás. Lisszabon nyüzsgő éjszakai élete messzeföldön híres; egy biztos itt, unatkozni nem fogunk se éjjel, se nappal.

 

3. Riga – Lettország: Riga a klasszikus zene, az elegancia és a történelmi épületek fellegvára. Egy tavaszi reggelen vesszünk el a város középkori hangulatot árasztó utcáin és csodáljuk meg különlegesen szép art nouveau épületeit. Zárójelben jegyzem meg, hogy az ilyen jellegű épületekből Rigában van a legtöbb egész Európában.

 

4. Koppenhága – Dánia: tavasszal Dániában dizájn és építészeti kiállítások veszik kezdetét. Ha pénztárcánk engedi szálljunk meg a nemrég felújított Hotel D’Angleterre-ben, már csak azért is, mert ennek tőszomszédságában van a Kongens Nytorv, Nyhavn, a Dán Királyi Színház és a Stroget, Koppenhága felkapott bevásárló utcája. Észak-Európa legnagyobb és legkülönlegesebb akváriuma, a Blue Planet is Koppenhágában található.

 

5. Matera – Olaszország: Matera Olaszország legrégebben lakott városai közé tartozik. Történelmi városrésze otthont ad csodálatos barokk és román stílusú épületeknek, de legtöbben barlanglakásai miatt ismerik, ami egykor Olaszország legnagyobb nyomornegyede volt. A 80-as években a leromlott állapotú barlanglabirintust elkezdték felújítani és mára már az UNESCO Világörökség részét képezi.

 

6. Montreux – Svájc: A svájci riviéra tavasszal kezd életre kelni, virágba borul a Genfi-tó sétánya. Megcsodálhatjuk a távolban a Mont Blanc hófedte csúcsait és a kristálytiszta levegő, valamint a kellemes hőmérséklet kiváló lehetőséget nyújt egy kis kiránduláshoz vagy éppen hosszabb túrázáshoz is.

 

A továbbiakért kattints ide!

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!