Top 6 film divatőrülteknek

A következő filmek, melyeket mutatunk a divatipar szerelmeseinek, szinte kötelezők.

Aggodalomra semmi ok, ezek nem a klasszikus dokumentumfilmek, hiszen van bennük izgalom, szerelmi szál, akció, drogok, üzlet. Egyszer mindenképp megéri őket megnézni, plusz ad egy kis divatismeretet is a nagy és jelentős divatházakról.

1. Coco Chanel

Egy közép-franciaországi kislány, aki árvaházba kerül a nővérével, és minden vasárnap hiába várja, hogy érte jöjjön az apukája. Egy kávéházi énekesnő, elhaló hanggal, aki egy csapat részeg katona előtt lép fel. Egy alacsony varrónő, aki egy vidéki szabó hátsó műhelyében szegi fel a ruhákat. Egy kezdő kurtizán, aki túl sovány, és akinek a könnyűvérű nőcskék és az éjszakai császárok világában menedéket védelmezője, Etienne Balsan nyújt. Egy szerelmes asszony, aki azt állítja, hogy sosem lesz senki felesége, különösen nem az érte rajongó Boy Capelé. Egy lázadó, akit a kora társadalmi elvárásai béklyóba zárnak, és aki a szeretői ingjeit hordja.

Ez Coco Chanel története, aki azelőtt testesítette meg a modern nőt, mielőtt azt kitalálta volna a világ számára.

2. Yves Saint Laurent

január, Párizs. A 21 éves Yves Saint Laurent váratlan lehetőséghez jut: a nagynevű divatház alapítója, Christian Dior asszisztense lesz. Amikor pedig a cég már a fiatal tehetség saját tervezésű – úgynevezett – haute couture-kollekcióját is bemutatja, azonnal a divatszakma figyelemének középpontjába kerül. A bemutató óriási siker, Yves Saint Laurent-t az addig alkalmazott merev formák felszabadítójaként, szinte forradalmárként ünneplik. Nemcsak a hírnév, de a szerelem is hamar utoléri: megismerkedik Pierre Bergé-zsel, s egy életre szóló kapcsolat szövődik köztük.

3. A Gucci divatház

A kétrészes dokumentumfilm a híres család és divatház történetét dolgozza fel, a kezdetektől egészen az utolsó Gucci, Maurizio tragikus haláláig. Megismerhetjük a divatház körüli intrikákat és botrányokat is. Figyelemmel kísérhetjük a kezdeti nehézségeket, majd a későbbi sikereket, melyek világhíressé tették a Gucci nevet. Eközben bepillantást nyerhetünk a családtagok magánéletébe is. Tivábbá a film rávilágít azokra a tényezőkre, amelyek miatt a divatház régi dicsősége megkopott. Az új befektetők azonban ismét fellendítik az üzletet, s ennek köszönhetően Gucci ismét a divat élvonalába kerül.

A lista folytatásáért kattints ide!

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!